Rövidebb eszmefuttatás

nemlayla , 2009.12.17. 12:23

A macskámról. Hosszú eszmefuttatásért lásd az előző poszt.

10 dolog, amit a macska nélkül sose tudtam volna meg


1., A macskák fülében 32 izom van, hogy gyorsan a hangok forrása felé fordulhassanak. Érdekes módon abszolút megsiketülnek a "Mit csináltál már megint, te rohadt dög!" hangsor észlelésekor.
2., A macskák ébrenlétük egyharmadát mosakodással töltik. Én az ébrenlétem kétharmadát a macskaszőr takarításával töltöm.
3., Tudományosan bizonyított tény, hogy a macskasimogatás csökkenti az ember vérnyomását. A tudósok nem számoltak be a lakás közepén kihomokozott szobanövények vérnyomásra gyakorolt hatásáról.
4., A macskák akár 30 mérföld/h sebességgel is tudnak futni. Neki az ajtófélfának, például.
5., A macskapisi UV-fényben fénylik. De legalább mindig büdös.
6., A macskák az emésztésük elősegítése végett időnként füvet esznek. Meg banános joghurtot, földimogyorót, paradicsomot, kiflicsücsköt, csokoládét és kukoricát is.
7., A macskáknál az orrlenyomat az, ami az embereknél az ujjlenyomat. Az orrukat rendszerint arra használják, hogy az alvó gazdájuk fülét bökdössék vele. (Szagolni a Jacobson-szervükkel is tudnak)
8., A macskák a testmagasságuk ötszörösét is megugorják. Főleg, mikor alvás közben a fülükbe visítanak. Nyehehe.
9., A macskák a zsákmányukat gyakran a gazdáiknak ajándékozzák. Nincs tisztességes szülinap egy megcsonkított, véres döglött egér nélkül- amit belerak a cipőmbe!!!
10., Mindezek mellett és ellenére a Jenő a legfrankóbb háziállat a világon. Lottónyereményért se adom. Enyimé.
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemlayla.blog.hu/api/trackback/id/tr991604243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása