Lépésről lépésre: Twilight

nemlayla , 2010.01.24. 21:50

Ahogy történt a könyvben, és ahogy szerintem történnie kellett volna. Címrekatt.

1.
Bella Phoenixből önszántából bár, de vonakodva elköltözik egy esős, undorító amerikai kisvárosba az apjához, aki a továbbiakban semmilyen hatással nem lesz a regény cselekményére, de azért rendőrfőnök. Bella nekiáll iskolába járni, és rögtön minden hímnemű beleszeret, mert a nagyvárosból jött, meg szép és okos. Persze főhősnőnk leszarja őket mind. Az egyetlen aprócska hiba a leányban, hogy bénaló, és folyton elesik/egyéb balesetet szenved. Miközben az egész ifjúság, még a helyi kiskorú indiánok (nem vicc) is az ő kegyeit keresik, a biológiaórán mellette ülő csávó kb. hányógörcsöt kap tőle és úgy kirohan, hogy egy hétig vissza se jön. Bella ezért azonnal beleszeret.

Bella Phoenixből Forksba költözik, mert az anyjának tele a napozója az undorítóan tudálékos 16 éves okostojással. Nekiáll iskolába járni, ahol senkit nem érdekel különösebben, amennyiben nem számítjuk, hogy a hormonagyú hímek, akik a legyet is röptében, őt is meg akarják ismerni bibliai értelemben. A biológiaórán mellette ülő srác hányógörcsöt kap tőle, amit Bella pont annyira leszar, mint mindenki mást maga körül.

2.
A biológiaórás csávó, a továbbiakban Edward, visszatér, és hol kedves Bellával, hol teljesen ignorálja, de leginkább közli vele, hogy nem kéne barátoknak lenniük. Bella ezért még jobban beleszeret. Edwardnak van egy rahedli nagyon furcsa és abszolút antiszociális testvére egyébként; mind örökbefogadottak, mind hullafehérek, nem kajálnak soha és, majd elfelejtettem, csodaszépek. Persze Edward a legszebb. Nagyon szép. Annyira szép, hogy Bella még jobban beleszeret. És színváltós a szeme. És nagyon szép. (Tényleg ennyiszer említi.) Bellát az iskola parkolójában kis híján elbassza egy épp arra sodródó mikrobusz, de Edward 50 m-ről odafut 2 másodperc alatt, és puszta kézzel arrébpasszolja a soktonnás gépjárművet. Bella elmélázik imádottja furcsa adottságain.

A biológiaórás csávó, a továbbiakban Edward, visszatér, és hol kedves Bellával, hol teljesen ignorálja, de leginkább közli vele, hogy nem kéne barátoknak lenniük. Bella ezért jó alaposan tökönrúgja és otthagyja a fenébe a nagyképű bunkóját. Noha Edward nagyon szép, Bellában van annyi női büszkeség, hogy nem pitizik a jófaszi figyelméért. Emellett feltűnik neki Edward furcsa családja, és gyanakszik, hogy valami apokaliptikus, fényevő szekta tagjai. Bellát az iskola parkolójában kis híján elbassza egy épp arra sodródó mikrobusz, de Edward 50 m-ről odafut 2 másodperc alatt, és puszta kézzel arrébpasszolja a soktonnás gépjárművet. Bella megköszöni szépen, hogy megmentette az életét, majd otthon nyit egy Google-t, beírja, hogy szép, sápadt, szupergyors lények; megnyomja az entert, és rájön, hogy tényleg nem kéne Eddie fiúval barátkoznia.

3.
Bellát a szomszéd városbeli shoppingtúra alkalmából megtámadja egy falka ötvenes, kiéhezett hippi. Ekkor ott terem a Volvójával Edward, és jól megmenti, majd elviszi vacsorázni. Miközben Bella táplálkozik, Edward bejelenti, hogy Bellán kívül minden ember gondolatait hallja. Bella lelkesen bólint, és eszik tovább. Hazafele a kocsiban (Edward 400-zal megy) Bella kiböki, hogy a helyi indián legendákból, amiket egy Jacob nevű növendék rézbőrű köpött el neki, csak sikerült kikalkulálnia, hogy Edward vámpír, de őt ez egyáltalán nem zavarja. Edward kicsit hüledezik, de végül kiviláglik, hogy annyira nincs ellenére a helyzet, mert neki is bejön Bella. Később Edward kirándulni invitálja Bellát, aki ezt lelkesen el is fogadja, majd a biztonság kedvéért mindenkivel közli, hogy a kérdéses nap egyedül lesz otthon, hogy ha Ed mégis megenné őt az erdő közepén, senki se gyanakodjon.

Bellát a szomszéd városbeli shoppingtúra alkalmából megtámadja egy falka ötvenes, kiéhezett hippi. Ekkor ott terem a Volvójával Edward, és jól megmenti, majd elviszi vacsorázni. Miközben Bella táplálkozik, Edward bejelenti, hogy Bellán kívül minden ember gondolatait hallja. Bella megkönnyebbülten elküldi a picsába, mivel addigra Jacob nélkül is rég vágja, hogy a csávó vámpír. Edward később kirándulni invitálja Bellát, aki a következőképpen reagál: "Te ennyire hülyének nézel engem, he?? Csak azért, mert jó faszi vagy, nem örülnék, ha az erdő közepén megennél, értem?"

folytatása következik

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemlayla.blog.hu/api/trackback/id/tr271699207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása